Snelle levering
Compleet maatwerk
De hoogste snij kwaliteit
Geschikt voor alle materialen

Composiet watersnijden

Alleswatersnijden is gespecialiseerd op het gebied van composiet watersnijden. Composiet materiaal is zeer goed te bewerken met watersnijden. We kunnen diktes tot wel 200mm snijden in composieten. Met de kennis die wij beheersen gaan we delamineren en beschadigen van de composieten tegen. Op deze pagina vindt u alle informatie over composiet watersnijden.

Voordelen van composiet watersnijden:

 • Snijden zonder bramen
 • Hoge toleranties haalbaar
 • Er wordt geen warmte in het materiaal gebracht waardoor de eigenschappen van het materiaal niet veranderen
 • De snede is van constante kwaliteit

Wilt u meer informatie over composiet watersnijden? Onderstaand kunt u hier de overige informatie lezen of u kunt telefonisch en/of mailcontact met ons opnemen.

Dé Specialist voor composiet snijden.

Alleswatersnijden is gespecialiseerd op het gebied van composiet watersnijden. Dit materiaal is zeer geschikt voor het snijden met water. Composietproducten worden gebruikt voor toepassingen die een sterk en toch licht materiaal vereisen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bruggenbouw en de automobielindustrie. Ook bij verschillende artikelen wordt gebruik gemaakt van composieten zoals: Onderdelen, behuizingen, sportartikelen etc. Dit zouden we voor u in de juiste vorm kunnen snijden. Dagelijks krijgen we vragen over composiet watersnijden. In overleg kijken we naar de toepassing van het composiet en naar de eisen hiervan. Met deze informatie bieden we onze klanten de scherpste prijs aan.

Composiet watersnijden
Mogelijkheden

Geschikte materialen voor watersnijden

 • Alle soorten composiet watersnijden
 • Van glasvezel tot carbon
 • Zeer snelle levertijden
Lees meer
 • Watersnijden van vrijwel alle glassoorten
 • Hoge kwaliteit en snelle levertijd
 • Constante snede
Lees meer
 • Alle soorten hout watersnijden
 • Van MDF tot betonplex
 • Geen verkleuring langs de snijzijde
Lees meer
 • Alle soorten kunststof watersnijden
 • Van PVC tot polycarbonaat
 • Zeer snelle levering
Lees meer
 • Alle soorten metaal watersnijden
 • Van Aluminium tot Titanium
 • Hoge kwaliteit en snelle levertijd
Lees meer

Wat is composiet?

Composiet is een materiaal dat bestaat uit 2 of meer bronmaterialen die zijn samengevoegd. Een belangrijk component van het composiet is hars. Naast de hars bestaat composiet uit versterkingsmateriaal. De hars zorgt voor de vormgeving van het composiet en dan het versterkingsmateriaal bij elkaar gehouden wordt. De hars is een binder en het versterkingsmateriaal bestaat uit weefsel en/of vezels.

Deze samenstelling zorgt voor een stevig en sterke structuur. Dit komt omdat de trekkrachten worden overgebracht. Naast de hars en het versterkingsmateriaal bestaat een composiet uit vulmiddelen. Composieten die zijn ontwikkeld voor bijzonder hoge prestaties gebruiken vezels die de kracht van materialen zoals koolstof (carbon) en grafiet nog verder versterken. Er zijn veel verschillende soorten composieten. Door heel precies de juiste harsen en juiste vezels te kiezen kun je composieten met de juiste eigenschappen maken. Voor een voertuig wordt dit anders gedaan dan voor een brug.

Composieten zijn geen kunststoffen, maar een combinatie tussen kunststoffen en versterkingsmaterialen. Dagelijks zijn bedrijven bezig met het bedenken en onderzoeken van nog betere, sterkere en lichtere composieten. Wij bij AllesWaterSnijden krijgen ook vaak de vraag of we testen en/of proeven kunnen composiet watersnijden. Het gaat vooral om trekproeven, staal/composiet samenstellingen, aluminium/composiet samenstellingen. Dit laten bedrijven bij ons doen omdat geen warmte in het materiaal komt met composiet waterstraalsnijden. Heeft u ook een proefstuk of onderdeel nodig uit composiet? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Waarom composiet watersnijden?

Composieten zijn zeer geschikt voor het bewerken met de watersnijmachine. Er wordt geen warmte in het materiaal gebracht waardoor de materiaaleigenschappen niet veranderen. Daarnaast treden er geen vervormingen of verkleuringen op in het composiet. Ook zijn hoge toleranties haalbaar bij composiet watersnijden. Bij Alleswatersnijden zijn we gespecialiseerd in het snijden van composieten en kunnen het delamineren van dit materiaal tegengaan. Hier worden verschillende snijtechnieken voor toegepast. Wij kunnen elke gewenste vorm uit composiet waterstraalsnijden. Composiet watersnijden doen we veel voor de bruggenbouw sector.

Welke composieten watersnijden?

Composieten worden in veel verschillende producten verwerkt. Dit is deels afhankelijk van de vezels die als versterkingsmateriaal in het composiet worden verwerkt. De bekendste vezels in composiet zijn glasvezel en aramide (kevlar en twaron). Koolstofvezels en nanotubes worden tegenwoordig veel toegepast. Er zijn veel verschillende composieten. Deze zijn opgebouwd uit de materialen hierboven maar worden anders gemaakt. Dit heeft te maken met de vezelrichtingen en hoeveelheid hars. Met de juiste verhoudingen kunnen er veel verschillende sterktes en eigenschappen gemaakt worden. Composiet watersnijden is dus een brede categorie. Voor ons kunnen we vrijwel alle composieten watersnijden. Van 5mm tot 200mm dik en zelf samenstellingen tussen metalen en composieten. Hieronder vindt u meer informatie over verschillende composieten.

Vragen over composiet watersnijden?

Heeft u nog vragen over composiet watersnijden? Onze specialisten kunnen u alles vertellen over composiet waterstraalsnijden. Neem contact met ons op via de E-mail of per telefoon.

composiet-watersnijden