Snelle levering
Compleet maatwerk
De hoogste snij kwaliteit
Geschikt voor alle materialen

Kunststof watersnijden

AllesWaterSnijden is gespecialiseerd op het gebied van kunststoffen watersnijden. Kunststoffen zijn zeer goed te watersnijden en komt veel voor. Ook de nauwkeurigheden die het watersnijden van kunststoffen biedt zijn erg hoog. Voor al uw kunststof onderdelen is watersnijden dé ideale techniek.

Voordelen van het watersnijden van kunststoffen:

 • Elke vorm is mogelijk
 • Kleine details in grote diktes
 • Geen vervorming of verkleuring van het materiaal
 • Bij veel kunststoffen is vrijwel geen nabewerking nodig

Toepassingen: machinebouw, petrochemie, voedselindustrie, decoratie, reclame etc.

Dé Specialist voor het watersnijden van kunststoffen.

AllesWaterSnijden is gespecialiseerd op het gebied van kunststof watersnijden. Voor nauwkeurige afmetingen van uw kunststof producten is waterstraalsnijden dé ideale techniek. We kunnen vrijwel alle soorten kunststoffen snijden tot diktes van ongeveer 200mm. Ook versterkte kunststoffen kunnen wij waterstraalsnijden. De snede is van constante, hoge kwaliteit. Kunststof waterstraalsnijden is vrijwel braamloos bij de meeste soorten. Doormiddel van het ontwikkelde specialisme in het bedrijf zijn we zeer ervaren in het snijden van kunststoffen. Zo kennen we vrijwel alle mogelijkheden als het gaat om kunststof watersnijden.

Watersnijden van kunststof onderdelen
Mogelijkheden

Geschikte materialen voor watersnijden

 • Alle soorten composiet watersnijden
 • Van glasvezel tot carbon
 • Zeer snelle levertijden
Lees meer
 • Watersnijden van vrijwel alle glassoorten
 • Hoge kwaliteit en snelle levertijd
 • Constante snede
Lees meer
 • Alle soorten hout watersnijden
 • Van MDF tot betonplex
 • Geen verkleuring langs de snijzijde
Lees meer
 • Alle soorten kunststof watersnijden
 • Van PVC tot polycarbonaat
 • Zeer snelle levering
Lees meer
 • Alle soorten metaal watersnijden
 • Van Aluminium tot Titanium
 • Hoge kwaliteit en snelle levertijd
Lees meer

Waarom kunststof watersnijden?

Kunststoffen zijn zeer goed te watersnijden. Kunststof onderdelen vindt u terug in veel verschillende branches. De meest voorkomende toepassingen van kunststof zijn: Machine onderdelen, bouwproducten en alledaagse artikelen. Omdat we geen warmte in het materiaal brengen veranderen de eigenschappen hiervan niet. Daarnaast is met kunststof watersnijden een hoge tolerantie haalbaar, zelfs onder diktes van 200mm. Door deze nauwkeurige toleranties is nabewerking van deze producten minimaal.

Welke kunststoffen watersnijden?

Vrijwel alle kunststoffen zijn kunnen worden water gesneden. Hieronder staan de meest voorkomende kunststoffen die wij watersnijden.

 • Polyethyleen watersnijden (PE)

Dit is de meest voorkomende kunststof die wij watersnijden. PE is een vochtafstotend materiaal en voelt vettig aan. Door de goede prijs/kwaliteit verhouding is PE samen met PVC en PP de meest toegepaste kunststof in de industrie. PE heeft een goede chemische bestendigheid. Ook is PE zeer geschikt voor het contact met levensmiddelen en heeft een lage wrijvingscoëfficiënt. Deze kunststof watersnijden wordt vaak toegepast wanneer er geen warmte in het materiaal mag optreden. Daarnaast is dit vrijwel zonder bramen en zonder vervorming. PE kunnen we tot ongeveer 200mm dikte snijden, zelfs op deze diktes zijn zeer mooie resultaten haalbaar. PE hebben we in veel verschillende kleuren en diktes op voorraad liggen. Heeft u een vragen over PE kunststof watersnijden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 • Polyamide watersnijden (PA)

Een veelvoorkomende synoniem voor Polyamide is Nylon. Dit materiaal is zeer goed te bewerken met watersnijden. Nylon watersnijden kan tot een dikte van ongeveer 200mm. Nylon is zeer slagvast, slijtvast en stijf. Door deze eigenschappen is dit materiaal zeer geschikt voor mechanische onderdelen die aan stotende belasting en hoge temperaturen zijn blootgesteld. De temperatuurbestendigheid is van -40 graden tot +90 graden. Deze kunststof watersnijden wordt vaak toegepast wanneer er geen warmte in het materiaal mag optreden wat de eigenschappen zou kunnen benadelen. Heeft u vragen over Nylon watersnijden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 • Polyoxemethyleen watersnijden (POM)

POM wordt ook polyacetaal of acetaal genoemd. Dit is een thermoplastische kunststof met een gebruikstemperatuur van -40 tot +120 graden. Er zijn verschillende typen POM, deze hebben iets afwijkende eigenschappen. POM-C is een copolymeer en POM-H is een homopolymeer. Beide typen zijn hard, sterk, slijtvast en stijf. POM reageert niet of nauwelijks met de omgeving en is daarom zeer geschikt voor contact met levensmiddelen. Dit materiaal is uitstekend te bewerken met onze watersnijmachine. Een groot voordeel van POM watersnijden is dat we tot een dikte van ongeveer 200mm kunnen snijden. Zelfs op deze dikte zijn zeer strakke maattoleranties haalbaar. Ook brengen we geen warmte in het materiaal wat de eigenschappen hiervan kunnen benadelen.

 • Polycarbonaat watersnijden(PC)

Polycarbonaat (PC) is een kunststof dat lijkt op glas, maar veel sterker is. Dit materiaal is helder, buigzaam en vrijwel onbreekbaar. Polycarbonaat watersnijden is enorm precies en flexibel. Zo kunnen we elke gewenste vorm uitsnijden. Dit kan zijn van kleine tot grote ontwerpen. Polycarbonaat blijft als enige transparante kunststof zijn eigenschappen behouden bij hoge temperaturen tot +115 graden en bij lage temperaturen tot -30 graden. Daarnaast heeft het materiaal een goede chemische resistentie. We kennen polycarbonaat ook wel als Lexaan. Polycarbonaat kunnen we tot diktes van ongeveer 200mm snijden. Ook brengen we geen warmte in het materiaal wat de eigenschappen hiervan kunnen benadelen. Heeft u vragen over Polycarbonaat watersnijden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer kunststoffen watersnijden?

Vragen over kunststof watersnijden?

Heeft u nog vragen over kunststof watersnijden? Onze specialisten kunnen u alles vertellen over kunststof waterstraalsnijden. Neem contact met ons op via de E-mail of per telefoon.

kunststof watersnijden